Tips & trends

Dit is waarom je een zwart toilet moet hebben

1 november 2023
zwart toilet

Je ziet ze steeds meer in een toiletruimte of badkamer: een zwart toilet. Vooral in toiletruimtes met een chique, industriële of robuuste stijl wordt de voorkeur gegeven aan een zwarte wc in plaats van een wit toilet. Ga jij voor een zwart toilet inclusief bijpassende toiletaccessoires in het zwart? Toilet Direct heeft een ruim aanbod. Ontdek waarom een zwarte wc iets voor jou is.

Redenen om een zwart toilet te nemen

Als je het leuk vindt om eens wat anders te hebben dan een normale witte wc, dan is een zwart toilet een opvallend statement. Een zwart toilet heeft een aantal voordelen:

  • Houd je van een donkere stijl en tinten? Een mat zwart toilet matcht goed in een donkere toiletruimte, denk aan de industriele stijl en de hotel chic-stijl.
  • Een zwart toilet laat het toilet kleiner ogen en de ruimte groter.
  • In een mat zwart toilet zie je vlekken minder goed dan bij witte wc’s. Hierdoor oogt het schoner.
  • Een mat zwarte wc oogt stoer en modern.

Zwart toilet schoonmaken

Een zwart toilet is echter niet altijd even praktisch als het op schoonmaken aankomt. Je ziet (urine)vlekken minder goed, maar dat betekent niet dat ze er niet zijn. Stof en vingerafdrukken zie je daarentegen wel weer goed op een zwart toilet. Gelukkig is dit makkelijk schoon te maken, namelijk door middel van een vochtige schoonmaakdoek. Eventueel kun je hierbij nog een mild schoonmaakmiddel gebruiken, zoals groene zeep.

Ook moet je rekening houden met kalkaanslag. Dat is het grote nadeel van het hebben van een zwart toilet. Als je een waterontharder hebt, is er niets aan de hand. Ook als je een zwart toilet met een speciale antibacteriële glazuurlaag hebt, zoals onze Catalano Sfera, is de wc beter beschermd tegen kalkaanslag. Heb je geen waterontharder of geen zwart toilet met een beschermlaag? Dan zul je regelmatig aan de slag moeten met schoonmaakmiddel. Het middel dat je niet kan gebruiken om een zwarte wc schoon te maken, is chloor. Chloor laat namelijk een witte waas achter op het zwarte oppervlak. Wat voor schoonmaakmiddel je wel kan gebruiken om je zwarte toilet schoon te maken, is citroenzuur (in poedervorm). Dit ruikt niet alleen lekker fris, maar zorgt er ook voor dat kalk en urinesteen verdwijnen. Wat je tevens kan gebruiken om kalkaanslag te verwijderen, is een ontkalker. 

Zwart toilet combineren

zwart toilet

Vind je het lastig om een zwart toilet te combineren? Niet nodig, want er zijn genoeg opties om een mat zwarte wc te stijlen. Denk bijvoorbeeld aan betonlook tegels of rvs accessoires. Ook hout staat zeer mooi bij de kleur zwart. En glimmende tegels, glimmende accessoires en witte muren steken goed af bij een zwart toilet. Je kan zelfs een zwarte wc-pot combineren met allemaal zwarte accessoires. Kortom, opties genoeg!

Zwarte wc van Catalano bij Toilet Direct

Een zeer luxe en stijlvolle zwart wc-pot is de Catalano Sfera. Deze kun je bij Toilet Direct verkrijgen. De Catalano Sfera is een prachtig mat zwart, Italiaans randloos toilet en wordt geleverd met een softclose bril. Het Catalano Sfera toilet is voorzien van Cataglaze, een antibacterieel glazuur. Dit beschermt het keramiek niet alleen tegen vuil en kalkaanslag, maar het blijft er ook altijd mooi uit zien. De zwarte wandcloset maakt aanzienlijk minder lawaai door de spoeltechniek.

Toiletaccessoires zwart

zwart toilet

Toiletaccessoires maken het zwarte toilet helemaal af. Toilet Direct heeft verschillende toiletaccessoires in het zwart die je kan kopen.

Geberit bedieningspaneel zwart 

De Sigma 20 zwart van Geberit is een drukplaat die voorzien is van een dual flush frontbediening, oftewel een tweeknopsbediening voor een kleine en grote spoeling. Hierdoor is de spoelfunctie waterbesparend. Het zwarte Geberit bedieningspaneel heeft ook de mogelijkheid om een spoeling te onderbreken. Het bedieningspaneel ziet er luxe uit door de chrome accentkleur en heeft een easy-to-clean afwerking.

Fontein mat zwart

Een mat zwarte fontein zorgt voor een extra luxe uitstraling in een toiletruimte met een zwarte wc-pot. De fontein van Toilet Direct is rechthoekig en gemaakt van mat zwart keramiek. De fontein is 37.5 cm x 18.5 cm x 9 cm.

Wc kraantje zwart

Natuurlijk kan het wc kraantje in mat zwart niet ontbreken. Het wc kraantje van Toilet Direct is vervaardigd van messing en heeft keramische schijven. De waterhoeveelheid is met een eenvoudige hendel te bedienen. Dit wc kraantje in zwart heeft een recht aflopende kraan en is afgewerkt met een mat zwarte finish.

Overig materiaal in mat zwart

Bij Toilet Direct kun je ook overig zwart materiaal bestellen voor je toiletruimte. Bestel een toilethouder in het zwart, een zwarte handdoekhaak en een wc-borstel in het zwart.

Toilet renoveren door Toilet Direct 

Ben jij toe aan een nieuwe toiletpot, maar zou je ook het liefste de rest van je toiletruimte willen aanpakken? Kom dan naar Toilet Direct. In onze online configurator kun je zelf jouw toilet samenstellen – denk aan een zwart toilet met betonlook tegels en zwarte toiletaccessoires. Wij komen jouw huidige toilet vervolgens slopen om het nieuwe toilet helemaal te renoveren, en dat in maar 2 dagen!

Toilet renovatie - toilet zelf samenstellen

Stel jouw toilet online samen. Je weet binnen 24 uur wat het kost.

Stel nu je toilet samen

Veelgestelde vragen over onze toilet renovaties

Hoe maak je een zwart toilet schoon?

De beste manier om een zwart toilet schoon te maken, is met een mild schoonmaakmiddel zoals groene zeep. Hier krijg je stof en vingerafdrukken goed mee weg. Voor de binnenkant van de toiletpot kun je ook citroenzuur of een ontkalker gebruiken. Dit ruikt fris en laat kalk en urinesteen verdwijnen.

Welk schoonmaakmiddel voor zwart toilet?

De beste manier om een zwart toilet schoon te maken, is met een mild schoonmaakmiddel zoals groene zeep. Hier krijg je stof en vingerafdrukken goed mee weg. Voor de binnenkant van de toiletpot kun je ook citroenzuur of een ontkalker gebruiken. Dit ruikt fris en laat kalk en urinesteen verdwijnen.

Wat kost een zwarte wc?

Een zwarte wc is over het algemeen duurder dan een witte wc. Neem contact met ons op over de kosten van onze zwarte wc van Catalano Sfera en de mogelijkheden voor een toilet renovatie.

Yward Botma

Nog geen antwoord op je vraag? Neem contact op met Yward.

Bel 0172 754 053 Ga naar contact