Tips & trends

Ontdek de luxe fontein toilet voor je wc-ruimte

10 oktober 2023
Fontein toilet

De kans is heel groot dat jij een toilet fontein in je wc-ruimte hebt. Je weet wel, zo’n mini wasbakje met een kraantje. Niet zo gek dat veel mensen zo’n fontein toilet hebben. Het staat niet alleen mooi en chique in de toiletruimte, maar het is ook praktisch. Je kan er snel even je handen wassen nadat je van het toilet komt. Zo hoef je niet helemaal met onhygiënische handen naar een andere wastafel of wasbak te lopen in je huis. Toilet Direct heeft een aantal toilet fonteinen in het assortiment.

Assortiment fonteinen voor toilet

Zoek je een toilet fontein, dan zul je zien dat er veel aanbod is. Rond, vierkant, rechthoekig – alles is mogelijk om te kopen. Verreweg het bekendste fontein toilet is een rechthoekige fontein die vaak aan de muur is bevestigd. Het fijne van dit type wc fonteintje is dat het weinig ruimte inneemt en er luxe uitziet.

Toilet Direct heeft twee soorten toilet fonteinen:

 • Een witte rechthoekige wc fontein
 • Een mat zwarte rechthoekige fontein toilet

Het voordeel van deze twee fonteintjes is dat ze in iedere toiletruimte passen, ongeacht welke stijl je hebt. Zwart past heel goed in een industriële en moderne toiletruimte. Heb je een Scandinavische of klassieke toiletruimte, dan is wit de beste optie. Daarnaast is een rechthoekig fontein toilet veilig, compact en esthetisch. 

Fontein toilet

Afmetingen van fonteinen

Wil je een nieuwe mini fontein toilet, dan is het handig om rekening te houden met de afmetingen. Het zou erg jammer zijn als je een fontein koopt die achteraf niet blijkt te passen in je toiletruimte. Meet daarom goed de toiletruimte op en de plek waar je het fontein toilet wil hebben.

De fonteintjes van Toilet Direct zijn klein en compact, zodat ze in veel toiletruimtes passen. De witte fontein is 36 x 18 x 9 centimeter. Het fontein toilet in mat zwart is iets groter, namelijk 37.5 x 18.5 x 9 centimeter. 

Kranen

Natuurlijk kan een kraan niet ontbreken bij het fontein toilet. Bij Toilet Direct kun je kiezen uit drie kranen: chroom glans, mat zwart en rvs geborsteld. Alle drie de kranen zijn gemaakt van messing en voorzien van keramische schijven. Ook zijn ze recht aflopend en met een eenvoudige hendel te bedienen. Alleen de finish is dus per kraan anders.

Kies je de mat zwarte fontein? Dan is de mat zwarte kraan een logische keuze om erbij te nemen. Ook een rvs geborstelde kraan staat mooi bij een zwarte fontein. Kies je de witte fontein? Dan kun je het beste gaan voor de chrome kraan of de rvs geborstelde kraan. Natuurlijk kun je ook gaan voor contrast, zoals een zwarte kraan met een witte fontein. Dit kan ook erg mooi staan.

Voordelen van keramiek

Fontein toilet

Alle toilet fonteinen van Toilet Direct zijn gemaakt van keramiek. Dit materiaal heeft een aantal voordelen. Keramiek is namelijk:

 • Erg functioneel
 • Hard en duurzaam
 • Kras- en vlekbestendig: vloeistoffen kunnen er niet intrekken
 • Zeer onderhoudsvriendelijk
 • Waterdicht
 • Hygiënisch
 • Hittebestendig
 • Licht van gewicht
 • Zeer geschikt voor een moderne toiletruimte

Fontein toilet kopen bij Toilet Direct

Ben jij toe aan een nieuw fontein toilet in jouw wc-ruimte? Wij kunnen je daar zeker bij helpen. Bij Toilet Direct kun je jouw complete toilet samenstellen in de online configurator op onze website. Ga bijvoorbeeld voor een modern toilet of voor een Scandinavische toiletruimte. Kies de tegels, het type toiletpot, een complete fonteinset en de accessoires. Binnen 2 dagen slopen we je huidige toilet en renoveren we je nieuwe toilet. Zo heb je er zelf 0,0 werk van!

Wil je liever alleen een fontein toilet kopen? Neem dan contact met ons op.

Toilet renovatie - toilet zelf samenstellen

Stel jouw toilet online samen. Je weet binnen 24 uur wat het kost.

Stel nu je toilet samen

Veelgestelde vragen over onze toilet renovaties

Wat is een toilet fontein?

Een toilet fontein is een klein wasbakje dat vaak in de toiletruimte wordt gemonteerd. Inclusief kraan is een toilet fontein erg praktisch, bijvoorbeeld om de handen te wassen.

Wat is een wc fontein?

Een wc fontein is een klein wasbakje dat vaak in de toiletruimte wordt gemonteerd. Inclusief kraan is een wc fontein erg praktisch, bijvoorbeeld om de handen te wassen.

Uit welk materiaal zijn fonteintjes gemaakt?

Fonteintjes kunnen uit verschillende materialen worden gemaakt. Die van Toilet Direct zijn van keramiek. Dit materiaal heeft verschillende voordelen, zoals: duurzaam, hygiënisch, onderhoudsvriendelijk, vlekbestendig en meer.

Hoe hoog plaats je een wc fontein?

Gemiddeld hangt een fontein op een hoogte tussen de 85 cm en 90 cm, ook afhankelijk van de leidingen. Uiteraard kun je zelf met de hoogte spelen. Kijk dus vooral wat je zelf prettig vindt.

Yward Botma

Nog geen antwoord op je vraag? Neem contact op met Yward.

Bel 0172 754 053 Ga naar contact