Tips & trends

15x toilet inspiratie voor jouw wc

4 oktober 2022
Toilet renovatie Zaandam

Je zou het misschien niet denken, maar gemiddeld zitten we 2 procent van ons leven op de wc. Dat is zo’n 29 minuten per dag! Wat, echt? Ja, echt. Dat is best veel tijd. Waarom zou je dan die 2 procent van je leven besteden in een ruimte die saai en verouderd is? Tijd om je toilet mooi en sfeervol in te richten. Hieronder vind je toilet inspiratie voor jouw wc. Zo kun je ideeën opdoen en kijken wat er mogelijk is voor jouw wc.

Sfeervolle toilet ideeën

Zou je het liefst een sfeervol toilet willen en zoek je ideeën? Verdiep je dan goed in de tegels. Tegels maken of kraken de sfeer in je toiletruimte. Om het sfeervol te maken, kun je met tegels ‘spelen’. Zo kun je op de vloer een ander soort tegel aanbrengen dan op de wanden. Denk aan een mooie donkere tegel in combinatie met een leuk kleurtje op de muur. Of ga voor de warme tegel Nebraska Oak.

Ook een idee is dat je gebruik kan maken van kleur als je een sfeervol toilet wilt. Bij ons heb je de keuze om je wanden te laten betegelen tot 1.20 meter. Je krijgt dan als het ware een lambrisering. Je kunt er dan voor kiezen om daarboven de wand(en) te stucen. Vervolgens kun je een mooie kleur aanbrengen die zorgt voor een sfeervol toilet. Denk aan een warme, okergele kleur. Als finishing touch kun je gaan werken met accessoires, zoals een mooi schilderij op de wand of – als het in de ruimte past – een mooie houten wastafel. Vergeet ook zeker de verlichting niet!

Toilet stijlen

Er zijn verschillende stijlen die jouw toilet tot een sfeervol geheel maken. Hieronder vind je toilet inspiratie die voor ideeën kunnen zorgen voor jouw eigen wc.

Toilet renovatie Den Haag
Chique toilet renovatie in Den Haag
Toilet renovatie Nieuw-Vennep
Sfeervolle toilet renovatie in Nieuw-Vennep
Toilet renovatie restaurant in Oude Wetering
Bijzondere toilet renovatie in Oude Wetering
Toilet renovatie Zaandam
Luxe toilet renovatie in Zaandam
Toilet renovatie Waddinxveen
Marmeren toilet renovatie in Waddinxveen

Klein toilet inspiratie

Als je een klein toilet hebt, is het misschien lastig voor je om ideeën te bedenken en inspiratie op te doen. Je hebt weinig ruimte en bent daardoor beperkt in wat er in de ruimte past. Gelukkig zijn er verschillende wc ideeën om je toilet groter te laten lijken en om ruimte te besparen. Dit kun je doen op verschillende manieren:

  • Door verschillende vloer- en wandtegels te plaatsen. Bijvoorbeeld een effen tegel tegenover een tegel met een print. Dit zorgt voor meer contrast. Dit wordt nog eens versterkt door grote tegels te gebruiken en deze liggend in de ruimte te plaatsen. Dit zorgt voor een verbredend effect.
  • Door te werken met lichte (aarde)kleuren. Lichte kleuren zorgen ervoor dat de toiletruimte groter en ruimtelijker lijkt. Een witte tegel kun je bijvoorbeeld goed combineren met een grijze wand, of met een lichtgroene, lichtroze of zand/beige kleur wand. Maar je kunt deze kleuren ook verwerken in accessoires. 
  • Door te werken met goede verlichting. Toilet Direct kan meerdere led spots plaatsen, zodat je toiletruimte goed verlicht wordt. Maar ook verlichting in bijvoorbeeld spiegels is een optie om meer licht toe te voegen aan de toiletruimte.
  • Door te kiezen voor een compacte toiletpot. Onze Geberit Renova Compact wc is speciaal gemaakt voor kleine ruimtes. Hier bespaar je al 4 cm beenruimte mee. In combinatie met het dunne frame UP720 kun je zelfs meer dan 11 cm besparen.
  • Door niet te veel op de grond te plaatsen. Hang de toiletpot, de toiletborstel en toiletrolhouder op. Hierdoor creëer je een veel ruimtelijker beeld.

Toilet stijlen 

Er zijn verschillende stijlen die jouw kleine toilet ruimtelijker laten lijken. Hieronder vind je wat toilet inspiratie voor je eigen kleine toilet.

Toilet renovatie Haarlem
Vrolijke toilet renovatie in Haarlem
Toilet renovatie Rotterdam
Moderne toilet renovatie in Rotterdam
Toilet renovatie Waddinxveen
Marmeren toilet renovatie in Waddinxveen
Toilet renovatie Zaandam
Luxe toilet renovatie in Zaandam
Toilet renovatie Den Haag
Chique toilet renovatie in Den Haag

Tips voor het stylen van je toilet

Ben je nog niet helemaal toe aan een complete toilet renovatie, maar zou je wel je toilet willen restylen? Dan hebben we wat wc inspiratie voor je. Want ook met simpele accessoires kan een toiletruimte er weer als nieuw uitzien.

Als je een toilet hebt met donkere tegels en/of kleuren, dan is het mooi om voor zwarte accessoires te gaan. Een aantal ideeën voor de wc zijn een zwarte bedieningsplaat, kraan, wc-borstelhouder of zelfs een geheel zwarte wc-pot. Maar je kunt ook andere accenten aanbrengen, zoals een nis, spiegel, verlichting of schilderij.

Toilet renovatie Den Haag
Chique toilet renovatie in Den Haag
Toilet renovatie restaurant in Oude Wetering
Bijzondere toilet renovatie in Oude Wetering
Toilet renovatie Rotterdam
Moderne toilet renovatie in Rotterdam
Toilet renovatie Nieuw-Vennep
Sfeervolle toilet renovatie in Nieuw-Vennep
Toilet renovatie restaurant in Oude Wetering
Bijzondere toilet renovatie in Oude Wetering

Makkelijk een toilet maken met de configurator

Toilet Direct heeft een online configurator waar je op maat je toilet kunt uitkiezen en veel inspiratie kan opdoen. Je kunt allerlei opties kiezen voor je nieuwe wc. Denk aan een stijl, het soort tegel(s), het type wc en accessoires. De configurator laat je precies zien hoe elke stap er echt uit komt te zien en wat het je gaat kosten. Zo heb je een realistische visualisatie bij je nieuwe toilet.

Na afronding van de configurator sturen wij je binnen 24 uur een officiële offerte toe. Uiteraard komen we ook bij je langs met samples van de door jou gekozen materialen, zodat je het ook even in het echt kan zien en voelen. En als alles helemaal rond is, renoveren we jouw toilet binnen twee dagen. Ideaal!

Toilet renovatie - toilet zelf samenstellen

Stel jouw toilet online samen. Je weet binnen 24 uur wat het kost.

Stel nu je toilet samen

Veelgestelde vragen over toilet inspiratie

Hoe maak je een kleine wc gezellig?

Je kunt een kleine wc gezellig maken door accenten, kleur en verlichting aan te brengen. Denk aan een vloertegel met een printje, een aardekleur op de muur en led spots in het plafond.

Wat zijn mooie toilet decoraties?

Bij mooie toilet decoraties kun je denken aan een spiegel, schilderij, fontein en wastafel. Toilet decoraties zorgen voor een sfeervol geheel. Bij Toilet Direct vind je accessoires voor je toilet in wit, matzwart, chroom en RVS geborsteld.

Wat zijn mooie muurdecoraties voor je wc?

De muur in de wc kun je volledig laten betegelen. Als decoratie kun je een nis laten maken. Of je kiest ervoor om een deel van de muur te laten stucen. Deze muur kun je schilderen. Hang als decoratie bijvoorbeeld een schilderij of spiegel op.

Wat kost het renoveren van je wc?

Een basis wc renovatie bij Toilet Direct kost gemiddeld € 3.250. We plaatsen dan de vloer en wanden (tot 1.20m) en een basis wc. Wil je een basis renovatie inclusief accessoires en fontein? Dan kost dat gemiddeld € 3.600.

Yward Botma

Nog geen antwoord op je vraag? Neem contact op met Yward.

Bel 0172 754 053 Ga naar contact