Tips & trends

Randloos toilet: wat zijn de voordelen en nadelen?

22 juni 2023
Randloos toilet

Ben jij op zoek naar een nieuwe toiletpot voor jouw toilet en/of badkamer? Dan heb je de keuze uit honderden toiletten. Een moeilijke keuze dus. Misschien kunnen wij die keuze wat simpeler voor je maken: ga voor een randloos toilet! Een randloos toilet (ook wel een rimfree toilet genoemd) heeft veel voordelen ten opzichte van een wc met randen. We benoemen de voordelen hieronder. Natuurlijk vertellen we je ook welke randloze toiletten er zijn.

Wat is een randloos toilet?

De definitie van een randloos toilet zit natuurlijk al in de naam. Het is een toilet zonder spoelranden aan de binnenkant van de toiletpot. Dat is fijn, want juist in die randen kunnen veel vuil en bacteriën zich ophopen. Het feit dat die randen niet meer aanwezig zijn en dat vuil en bacteriën zich daarin niet meer kunnen nestelen, maakt een rimfree toilet een stuk hygiënischer. 

Hoe werkt een randloos toilet?

Een randloos toilet heeft dus geen randen aan de binnenkant van de toiletpot meer. Maar, denk je vast, waar komt het spoelwater dan vandaan als je het rimfree toilet doortrekt? Bij een wc met spoelranden stroomt het water uit de randen van het toilet. Dat kan bij een rimfree toilet natuurlijk niet meer. In plaats daarvan wordt het spoelwater bij een rimfree toilet gelijkmatig langs de wanden gestuwd. Dit kan van links naar rechts zijn en van boven naar beneden. Hierdoor worden de wanden aan de binnenkant van het toilet grondig gereinigd. En het water blijft netjes binnen de pot. 

5 voordelen van een randloos toilet

Een randloos toilet heeft 5 voordelen ten opzichte van een toilet met spoelranden. We benoemen alle voordelen hieronder.

1 Hygiënischer

Het grootste voordeel van een randloos toilet is dat deze hygiënischer is. Je hebt immers geen spoelranden of andere hoekjes meer waar vuil en bacteriën in blijven zitten. Daarnaast heeft een rimfree toilet een spoeltechniek die alle wanden van de toiletpot grondig en krachtig reinigt. 

2 Makkelijk schoon te maken

Door gebrek aan randen en hoekjes is een randloos toilet ook veel makkelijker en sneller schoon te maken. Het enige dat je nodig hebt is een zachte doek en wat zeep of een toiletreiniger. 

3 Milieuvriendelijker

Een randloos toilet is van zichzelf al erg hygiënisch door het gebrek aan vuile en bacteriële oppervlakken. Ook de spoeltechniek zorgt voor een grondige schoonmaak van de binnenkant van de toiletpot. Hierdoor heb je veel minder reinigingsmiddelen voor het toilet nodig. Er zullen dus minder chemische middelen in de riolering vallen. Dit maakt een toilet zonder spoelranden milieuvriendelijk.  

4 Bespaart water

Een rimfree toilet bespaart water. Door de kracht van het spoelwater wordt vuil over het algemeen direct meegenomen, waardoor een tweede keer doorspoelen niet meer nodig is. Een toilet zonder spoelrand bespaart dus meer water: tot wel 30%. 

5 Moderner ontwerp

Door het gebrek aan randen, hoekjes en kiertjes aan zowel de buiten- als binnenkant van een randloos toilet, is de uitstraling veel strakker. Dit zorgt voor een moderne, stijlvolle en minimalistische vormgeving. 

Heeft een randloos toilet nadelen?

Al die voordelen van een toilet zonder spoelrand zijn natuurlijk erg leuk, maar zijn er ook nadelen? Nou, eigenlijk niet echt. Het enige nadeel is dat een randloos toilet duurder kan zijn dan een toilet met randen. Uiteraard hangt de prijs van een rimfree toilet af van het merk en het type toilet. 

Merken randloze toiletten

Het aanbod randloze toiletten wordt steeds groter, omdat het steeds populairder wordt. Niet gek gezien de vele voordelen. Wij hebben twee soorten toiletten zonder spoelrand in het assortiment. Ga voor de witte Geberit iCon wandcloset of voor de matzwarte Catalano Sfera wandcloset. Beide toiletpotten hebben een rimfree design en een softclose systeem. Of ga voor een nog luxer toilet zonder spoelrand, namelijk de douche wc

Wil je, naast een nieuwe toiletpot, ook jouw toilet renoveren? Dat kan bij Toilet Direct. In twee dagen installeren we jouw complete wc ruimte. Hoe tof is dat? In onze online configurator kun je jouw nieuwe toilet samenstellen.

Inspiratie

Wil je wat inspiratie opdoen? Kijk dan eens tussen onze projecten. We hebben al veel randloze toiletten mogen installeren, zoals een Geberit randloos toilet en een Catalano randloos toilet. Bekijk hieronder een aantal voorbeelden.

Toilet renovatie - toilet zelf samenstellen

Stel jouw toilet online samen. Je weet binnen 24 uur wat het kost.

Stel nu je toilet samen

Veelgestelde vragen over onze toilet renovaties

Waarom een randloos toilet?

Een randloos toilet biedt veel voordelen. Het grootste voordeel is dat er geen randen en hoeken meer zijn. Dit maakt een toilet zonder randen hygiënischer en makkelijker schoon te maken. Ook is een rimfree toilet waterbesparend, milieuvriendelijk en moderner.

Wat betekent Spoelrandloos?

De definitie van een spoelrandloos toilet zit natuurlijk al in de naam. Het is een toilet zonder spoelranden aan de binnenkant van de toiletpot. Dat is fijn, want juist in die randen kunnen veel vuil en bacteriën zich ophopen. Een randloos toilet is dus een stuk hygiënischer.

Wat is beter met of zonder Spoelrand?

Een toilet zonder spoelrand is beter dan met spoelrand. In de spoelrand zitten veel bacteriën en vuil. Een randloos toilet is dus hygiënischer. Ook is het beter schoon te maken.

Hoe werkt een toilet zonder Spoelrand?

Bij een toilet zonder spoelrand wordt het water gelijkmatig langs de wanden gestuwd. Dit kan van links naar rechts zijn en van boven naar beneden. Hierdoor worden de wanden aan de binnenkant van het toilet grondig gereinigd. En het water blijft netjes binnen de pot.

Yward Botma

Nog geen antwoord op je vraag? Neem contact op met Yward.

Bel 0172 754 053 Ga naar contact