Tips & trends

Voordelen van een douche wc

14 oktober 2022
Douche wc

Wil je jezelf fris en schoon voelen na een toiletbezoek? Dan is een douche wc de ideale uitkomst. Een wc douche zorgt ervoor dat jouw onderkant met water wordt gereinigd. Zeg maar vaarwel tegen toiletpapier en reinigingsdoekjes!

Wat is een douche wc?

Een douche wc is een combinatie van een toilet en bidet. Een wc douche reinigt de onderkant met water na een toiletbezoek. Het water dat uit het douche toilet komt is lichaamswarm en geeft een zachte reiniging, waardoor het een heerlijk fris gevoel geeft. Iedere douche toilet is weer uniek. 

Toilet Direct heeft de douche wc van Geberit. De wc douche is wit en gemaakt van keramiek. De drie belangrijkste aspecten van een Geberit douche toilet zijn kwaliteit, duurzaamheid en innovatie. Een Geberit douche toilet is hygiënisch en makkelijker schoon te houden dan normale wc’s.

Geschiedenis van de douche wc

In veel delen van de wereld (zoals in Azië en Zuid-Europa) is de onderkant wassen met water na een toiletbezoek heel normaal. Maar dat is in Noord-Europa niet het geval. Veel landen vinden het alleen afvegen met wc papier onhygiënisch, terwijl wij een bidet maar een gek idee vinden. 

Eind vorige eeuw vonden we het vochtig toiletpapier uit, zodat het afvegen toch wat hygiënischer werd. Maar dit bleek toch niet helemaal de ideale oplossing te zijn: rioleringen raakten sneller verstopt.

Sinds de laatste jaren is de douche wc steeds bekender geworden in Nederlandse huishoudens. Dit komt mede door het comfort van de wc douche. Een toiletdouche is hygiënisch, handzaam en het kan ook in kleine ruimtes geplaatst worden.

Waarom een wc douche?

Een douche wc reinigt je onderkant met water. Dit zorgt voor een fris en uniek gevoel van welzijn. Daarnaast bespaart het veel kosten van wc papier. In een gezin van vier personen bespaar je maar liefst €218,- per jaar. Maar er zijn nog meer voordelen die een Geberit wc douche met zich meebrengt:

  • De toilet douche heeft een geurafzuiging waardoor nare geurtjes geen kans krijgen en het toilet en de omgeving fris blijven ruiken. 
  • De douche wc heeft een verwarmde zitting, wat voor extra comfort zorgt.
  • De Geberit douchewc’s zijn bedienbaar met een afstandsbediening.
  • De Geberit toilet douche heeft een warmteluchtföhn met vijf instelbare temperatuurniveaus. Je onderkant afdrogen is dus verleden tijd.
  • De wc douche heeft ingebouwde led-verlichting voor oriëntatie. Het heeft zeven kleuren en vijf helderheidsniveaus: erg handig voor ‘s avonds als het donker is.
  • En: de wc douche heeft een naderingssensor, waardoor functies zoals de verwarmde wc-­zitting en het oriëntatie­licht automatisch worden gestart.

Hoe gebruik je een douche wc?

Een douchewc van Geberit is heel eenvoudig te gebruiken. Voor en na het gebruik wordt de douchekop met schoon water gespoeld. Zo is hij altijd schoon. Als het tijd is om je onderkant te reinigen, komt met één druk op de knop de douchearm tevoorschijn. Deze zit verborgen in het keramiek. Je onderkant wordt dan gereinigd met een aangename en warme douchestraal. De intensiteit van de douchestraal, de watertemperatuur en de positie van de douchestraal kun je naar wensen instellen. Na het ‘douchen’ worden de douchearm en de douchekop weer gereinigd met schoon water. Ook het keramiek van de toilet douche wordt schoongespoeld.

Kosten installeren douche wc

Een douche toilet van Geberit begint bij € 2.000. Wil je weten wat het kost om een douche wc te installeren? Kijk dan op onze kosten pagina of neem contact met ons op. Wij kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.

Toilet renovatie - toilet zelf samenstellen

Stel jouw toilet online samen. Je weet binnen 24 uur wat het kost.

Stel nu je toilet samen

Veelgestelde vragen over een douche wc

Wat is een douche wc?

Een douche wc is een combinatie van een toilet en bidet. Een wc douche reinigt het onderlichaam met water na een toiletbezoek. Het water dat uit het douche toilet komt is lichaamswarm en geeft een zachte reiniging, waardoor het een heerlijk fris gevoel geeft.

Hoe werkt een douche wc?

Voor en na het gebruik wordt de douchekop met water gespoeld. Met één druk op de knop komt de douchearm tevoorschijn die je onderkant reinigt. De intensiteit en positie van de douchestraal en de watertemperatuur stel je naar wensen in. Na gebruik worden de douchearm- en kop gereinigd met water.

Is een douche wc handig?

Een douche wc is erg handig in gebruik. Met één druk op de knop bedien je de intensiteit en positie van de douchestraal en de watertemperatuur. Daarnaast hoef je geen wc papier en reinigingsdoekjes meer te gebruiken. Je zit en de toilet douche doet de rest.

Is een douche wc hygiënisch?

Een Geberit douche wc is hygiënisch doordat het reinigen met schoon water bacteriën laat verdwijnen. Ook is een toilet douche spoelrand vrij. De douchearm is in het keramiek geïntegreerd, zodat het hygiënisch wordt beschermd. De wc-zitting en deksel kunnen makkelijk worden verwijderd ter reiniging.

Yward Botma

Nog geen antwoord op je vraag? Neem contact op met Yward.

Bel 0172 754 053 Ga naar contact