Tips & trends

Welke drukplaat heb ik nodig voor de wc?

12 maart 2024
Geberit drukplaat wc - wit chroom

Heb jij een wc met inbouwreservoir? Dan heb je een drukplaat nodig om je wc door te kunnen spoelen. Toch kun je niet zomaar iedere drukplaat gebruiken voor elk inbouwreservoir. Dit is namelijk merk- of typegebonden. Bij Toilet Direct bieden wij vier varianten van de zeer populaire Geberit Sigma 20 drukplaat aan. Deze drukplaat past op veel inbouwreservoirs. Lees meer over de mogelijkheden.

Welk inbouwreservoir heb ik?

Ben je op zoek naar een nieuwe drukplaat, maar wil je jouw inbouwreservoir niet vervangen? Dan is het handig om te weten welk inbouwreservoir je hebt om de juiste drukplaat te kiezen. Welk type inbouwreservoir je hebt, kun je zien door de bestaande drukplaat te demonteren. Je kijkt dan direct op het waterreservoir. Op dit waterreservoir staat vermeld welk type en merk inbouwreservoir is ingebouwd. 

Welke drukplaat past bij mijn inbouwreservoir?

Als je eenmaal jouw type inbouwreservoir weet, kun je gericht zoeken naar een drukplaat die hierop past. De kans is groot dat je op merken zoals Geberit, Grohe of Wisa uitkomt. Drukplaten van deze merken zijn vaak compatibel met de meeste inbouwreservoirs. Bij Toilet Direct kun je vier soorten drukplaten kopen.

Drukplaten van Toilet Direct

Toilet Direct is officieel Geberit installateur van Nederland. Hierdoor hebben wij ook veel Geberit materialen, waaronder drukplaten. We hebben vier varianten van de Geberit Sigma 20 drukplaat.

Geberit Sigma 20 zwart / chroom / zwart

De Geberit Sigma 20 drukplaat met zwart/chroom is voorzien van een dual flush frontbediening (tweeknopsbediening). De spoelfunctie is waterbesparend, doordat de knoppen voor een grote of kleine spoeling zorgen. Ook kun je een spoeling onderbreken. De accentkleur van de ringen is chroom. Het bedieningspaneel ziet er mede daardoor luxe en stijlvol uit. En dat niet alleen, want de Geberit drukplaat is door de afwerking ook nog eens makkelijk schoon te maken.

Geberit Sigma 20 wit / chroom / wit

De Geberit Sigma 20 drukplaat met wit/chroom is eigenlijk precies hetzelfde als de zwart/chroom variant. De drukplaat is voorzien van een waterbesparende dual flush frontbediening. De spoeling kan naar wens onderbroken worden. Ook is deze witte Geberit drukplaat voorzien van ringen in chroom. Het bedieningspaneel ziet er mede daardoor luxe en stijlvol uit. De Geberit drukplaat is door de afwerking makkelijk schoon te maken.

Geberit Sigma 20 zwart / mat zwart / zwart

De Geberit Sigma 20 drukplaat met zwart/mat zwart is voorzien van een waterbesparende dual flush frontbediening. De spoeling kan naar wens onderbroken worden. Ook is deze zwarte Geberit drukplaat voorzien van ringen in mat zwart, wat een chique uitstraling geeft. De Geberit drukplaat is door de afwerking makkelijk schoon te maken.

Geberit Sigma 20 RVS / chroom / RVS

De Geberit Sigma 20 drukplaat met RVS/chroom is, net zoals de andere drukplaten, voorzien van een waterbesparende dual flush frontbediening. De spoeling kan naar wens onderbroken worden. Ook is deze RVS Geberit drukplaat voorzien van ringen in chroom, wat het een opvallende verschijning maakt. De Geberit drukplaat is door de afwerking makkelijk schoon te maken.

Op welke inbouwreservoirs past de Geberit drukplaat?

Geberit zorgt achter de wand voor een probleemloze werking, comfort en een maximale levensduur. Tenminste, als de drukplaat aansluit op het inbouwreservoir. Om gemakkelijker te kunnen bepalen welke Geberit drukplaten bij welke inbouwreservoirs passen, hebben ze een gezamenlijke “familienaam”. Zo passen alle Sigma drukplaten op de Sigma inbouwreservoirs. Heb je bijvoorbeeld een Sigma UP320 inbouwreservoir? Dan past daar gegarandeerd een Sigma 20 drukplaat van Toilet Direct op. Bekijk hier de hele lijst Geberit drukplaten voor Sigma inbouwreservoirs.

Welke Geberit drukplaat past bij mijn toilet?

Toilet renovatie Zaandam

Past een Geberit Sigma 20 bedieningsplaat bij jouw inbouwreservoir? Fijn! Dan hoef je nu alleen nog maar een keuze te maken tussen de vier varianten. Kijk hierbij goed naar de stijl van jouw toiletruimte. Heb je een toilet die raakvlakken heeft met de Scandinavische, moderne of Japandi stijl? Dan zou je voor een witte drukplaat met chroom kunnen gaan. Een toilet die een donkere uitstraling heeft is misschien meer gebaat bij een zwart/chroom drukplaat of een zwart/mat zwart drukplaat. Wil je compleet wat anders en is een industriële of futuristische stijl helemaal jouw ding, ga dan voor de RVS/chroom drukplaat. 

Natuurlijk is persoonlijke voorkeur ook belangrijk. Heb jij een wit toilet, maar vind je een zwart bedieningspaneel juist een erg mooi contrast geven? Ga dan gerust voor zwart. Dit geldt ook voor een zwart toilet met een witte drukplaat.

Toilet renovatie door Toilet Direct

Wil jij niet alleen jouw wc en toebehoren veranderen, maar ook jouw hele toiletruimte? Dan ben je bij Toilet Direct aan het juiste adres! Wij maken het renoveren van je toilet super makkelijk. Stel je toilet samen in onze configurator en maak een afspraak. Binnen twee dagen demonteren we je huidige toilet en renoveren we je nieuwe. Zo kun jij weer genieten van een compleet modern toilet!

Meer informatie?

Heb je vragen over de Geberit drukplaten, de renovatie van jouw toilet, of wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons. Wij helpen je graag.

Toilet renovatie - toilet zelf samenstellen

Stel jouw toilet online samen. Je weet binnen 24 uur wat het kost.

Stel nu je toilet samen

Veelgestelde vragen

Welke drukplaat heb ik nodig?

Ben je op zoek naar een nieuwe drukplaat? Dan moet je weten welk inbouwreservoir je hebt. Demonteer de bestaande drukplaat. Je kijkt dan direct op het waterreservoir. Op dit waterreservoir staat vermeld welk type en merk inbouwreservoir is ingebouwd. Op basis hiervan kun je jouw drukplaat kopen.

Welke drukplaat voor de wc heb ik nodig?

Ben je op zoek naar een nieuwe drukplaat voor jouw wc? Dan moet je weten welk inbouwreservoir je hebt. Demonteer de bestaande drukplaat. Je kijkt dan direct op het waterreservoir. Op dit waterreservoir staat vermeld welk type en merk inbouwreservoir is ingebouwd.

Waar kan ik een Geberit drukplaat kopen?

Toilet Direct heeft vier varianten van de Geberit Sigma 20 drukplaat: zwart/chroom, wit/chroom, zwart/mat zwart en RVS/chroom. Ze zijn voorzien van een waterbesparende tweeknopsbediening. Ook kun je een spoeling onderbreken. Door de afwerking maak je de drukplaat makkelijk schoon.

Yward Botma

Nog geen antwoord op je vraag? Neem contact op met Yward.

Bel 0172 754 053 Ga naar contact