Tips & trends

Wc betegelen: tot plafond of niet?

15 december 2022
toilet helemaal of half betegelen

Tegels zijn enorm stijlvol in een toilet. Ze maken de ruimte mooier en sfeervoller. Dat is wel zo fijn, je gaat immers meerdere keren per dag naar het toilet. Ook voor bezoek wil je natuurlijk dat het toilet mooi is ingericht. Maar voordat je de wc gaat betegelen, is het handig om een keuze te maken: wil je de muur van de wc helemaal betegelen of half betegelen, tot 1.20 meter?

Voordelen tot plafond betegelen

De toiletruimte betegelen tot het plafond heeft een aantal voordelen. Deze voordelen kun je laten meewegen in je keuze om de wc helemaal of half te betegelen.

Rustige uitstraling

De tegels tot het plafond betegelen heeft als voordeel dat het een rustige uitstraling geeft. Vooral als je één soort tegel gebruikt, ziet het geheel er rustig uit. Hieronder tonen we een aantal voorbeelden van wc’s die we tot het plafond hebben betegeld. 

Toilet renovatie Rotterdam
Toilet renovatie in Rotterdam
Toilet renovatie Zaandam
Toilet renovatie in Zaandam

Wil je verschillende tegels in de toiletruimte? Dan kan het al snel wat onrustiger ogen. Vooral als je een tegel met een print hebt. Zorg er in dit geval voor dat je met de drukke tegel begint en met de rustige tegel naar boven werkt. Zo geeft het toch een rustige uitstraling.

Makkelijker schoon te maken

Nog een voordeel van tot bovenaan betegelen is dat tegels makkelijker schoon te maken en te houden zijn. Dit maakt tegels ook een stuk hygiënischer. Je hebt dus minder werk van het schoonmaken van je toiletruimte door de tegels tot het plafond door te laten lopen.

Voordelen half betegelen

Denk je eraan om de tegels tot de helft (1.20 meter) te betegelen? Ook dat brengt een aantal voordelen met zich mee.

Meer creativiteit

Als je de tegels tot de helft betegelt, kan je de rest van de muur creatief insteken. Denk aan het stucen van de wand, de muur een mooi kleurtje geven, de wand behangen of nissen en schrootjes maken. Hieronder tonen we een aantal voorbeelden van wc’s die we tot de helft hebben betegeld.

Toilet renovatie Haarlem
Toilet renovatie in Haarlem
Toilet renovatie restaurant in Oude Wetering
Toilet renovatie restaurant in Oude Wetering

Minder kosten

Betegel je de helft van de toiletruimte? Dan is dat uiteraard ook goedkoper. Er zijn immers minder tegels nodig. Wil je graag wat geld besparen, dan is tot de helft betegelen zeker een aanrader. Let op: wil je wel stucwerk? Dan kost dat evenveel als de wc tot het plafond betegelen.

Toilet helemaal betegelen of half?

Het hangt helemaal van jouw wensen af of je de tegels tot het plafond wil hebben of tot 1.20 meter. De ene optie is niet per se beter dan de andere. Wil je zo weinig mogelijk schoonmaken, dan kun je kiezen voor tegels tot het plafond. Wil je graag een felle kleur in de wc, zoals geel, roze of oranje, dan kun je ervoor kiezen om een deel van de muur te verven. Kortom, aan jou de keuze! Vraag ons gerust om advies als je er niet helemaal uitkomt.

Toilet laten betegelen door Toilet Direct

Heb je geen zin om zelf je toilet opnieuw te betegelen? Laat ons het dan voor je doen. Wij betegelen je toilet binnen twee dagen: we slopen eerst je oude toilet en daarna installeren we je nieuwe toilet – van leidingwerk tot betegeling. Op onze Inspiratie pagina vind je voorbeelden van andere wc’s die we bij klanten hebben betegeld.

Heb je ook interesse in een nieuw betegeld toilet? Neem dan gerust contact met ons op, of stel direct jouw nieuwe toilet samen in onze configurator

Toilet renovatie - toilet zelf samenstellen

Stel jouw toilet online samen. Je weet binnen 24 uur wat het kost.

Stel nu je toilet samen

Veelgestelde vragen over onze toilet renovaties

WC helemaal betegelen of half?

Of je jouw wc tot het plafond wil betegelen of tot de helft, hangt af van wat jouw wensen zijn. Tot het plafond betegelen heeft als voordelen dat het rustiger oogt en makkelijker schoon te maken is. Half betegelen (exclusief stucen) is voordeliger en biedt meer creativiteit.

Wat kost het om een wc te betegelen?

Ben je benieuwd wat het kost om je wc te laten betegelen? Stel in onze configurator jouw nieuwe toiletruimte samen. Kies je stijl, tegels, wc pot en accessoires. Vraag vervolgens een vrijblijvende offerte aan. Binnen 24 uur weet je wat het kost.

Yward Botma

Nog geen antwoord op je vraag? Neem contact op met Yward.

Bel 0172 754 053 Ga naar contact