Tips & trends

Wat is het verschil tussen een vlakspoel en diepspoel toilet?

23 augustus 2023
Vlakspoel of Diepspoel toilet

Sta je op het punt om een nieuw toilet te kopen? Dan moet je veel keuzes maken, zoals het merk, de kleur en het soort toilet. Maar het is ook belangrijk om te kijken of je een vlakspoel toilet of een diepspoel toilet wil. We leggen hieronder uit wat het verschil is tussen deze twee toiletten en wat de voor- en nadelen zijn.

Wat is een vlakspoel toilet?

Vlakspoel toilet
Vlakspoel toilet

Misschien heb je nog niet eerder van de term vlakspoel toilet gehoord, maar je zal dit toilet zeker herkennen. Een vlakspoel toilet bevat een soort plateau waar behoeftes eerst worden ‘opgevangen’. Bij het doorspoelen komen ze in het water terecht. Een vlakspoel toilet heeft vaak een boller design. Zowel een staand toilet als een hangend toilet kan vlakspoel zijn, alleen is de keuze in vlakspoel toiletten geringer. 

Wat is een diepspoel toilet?

Diepspoel toilet

Een diepspoel toilet is wat moderner en compacter dan een vlakspoel toilet. Bij dit type toilet vallen de behoeftes direct in het water. Je hebt dus geen plateau. Zowel een wandcloset (hangend toilet) als een staand toilet kan diepspoel zijn. Een duoblok toilet (staand toilet) is in principe uitgevoerd als diepspoel.

Voordelen en nadelen

Ga je voor een diepspoel toilet of een vlakspoel toilet? Wij vertellen je wat de voordelen en nadelen zijn van deze twee soorten toiletten.

Diepspoel toilet

Een groot voordeel van een diepspoel toilet is dat je minder snel last van vieze geurtjes hebt, doordat de boodschap direct in het water verdwijnt. Daardoor is dit type toilet hygiënischer van aard. Het nadeel is dat je wel spetters tegen je billen kunt krijgen wanneer de ‘boodschap’ in de toiletpot valt. 

Alle plus- en minpunten op een rij:

+ Geen vieze geurtjes meer doordat de behoefte direct het water in valt. 
+ Doordat de behoefte direct in het water valt, is het hygiënischer. 
+ Een diepspoel toilet is compacter en moderner.
– Je kan spetters tegen je billen krijgen als de boodschap in het water valt.

Vlakspoel toilet

Ook een vlakspoel toilet heeft voordelen ten opzichte van een diepspoel toilet. Waar je bij een diepspoel toilet kans hebt om spetters tegen je billen te krijgen, is dit bij een vlakspoel toilet niet het geval. Daarnaast is een vlakspoel toilet handig als je een medische aandoening hebt en/of je boodschap moet kunnen controleren. 

Het nadeel van een vlakspoel toilet is dat het bij staand plassen wel spetters kan geven. Dit is minder hygiënisch. Daarnaast kunnen er vieze geurtjes ontstaan, doordat de boodschap op het plateau van het toilet blijft liggen.

Alle plus- en minpunten op een rij:

+ Geen spetters tegen de billen.
+ Handig om je boodschap te controleren bij een medische aandoening.
– Geeft wel spetters bij staand plassen.
– Er ontstaan sneller vieze geurtjes.

Welk toilet moet ik kiezen?

Veel mensen kiezen voor een diepspoel toilet in plaats van een vlakspoel toilet. Dit is ook niet zo gek; een diepspoel toilet is moderner en compacter. Daarnaast zijn er veel meer diepspoel toiletten, waardoor je een ruimere keuze hebt in merk, kleur en type. 

Heb je een medische aandoening en moet je daardoor je behoefte(s) controleren? Dan kun je het beste gaan voor een vlakspoel toilet, doordat de behoeftes eerst in de pot blijven liggen.

Toilet samenstellen bij Toilet Direct

Wil jij graag binnenkort genieten van een compleet nieuw toilet? Bij Toilet Direct kun je jouw hele toilet samenstellen in onze online configurator. Zo zie je precies hoe jouw toilet eruitziet bij elke keuze die je maakt. Voor de wc kun je kiezen uit verschillende diepspoel modellen. 

Heb je een vraag of wil je meer weten over een vlakspoel of diepspoel toilet? Neem dan contact met ons op.

Toilet renovatie - toilet zelf samenstellen

Stel jouw toilet online samen. Je weet binnen 24 uur wat het kost.

Stel nu je toilet samen

Veelgestelde vragen over onze toilet renovaties

Wat is beter Diepspoel of Vlakspoel?

Als je een medische aandoening hebt en je behoeftes moet controleren, is een vlakspoel toilet beter. Een diepspoel toilet wordt echter vaker gekozen vanwege het design en de vele opties. Daarnaast is een diepspoel toilet wat hygiënischer.

Wat is een Diepspoel toilet?

Bij een diepspoel wc vallen de behoeftes direct in het water. Een diepspoel toilet is wat moderner en compacter. Zowel een wandcloset (hangend toilet) als een staand toilet kan diepspoel zijn.

Wat is het verschil tussen Vlakspoel en Diepspoel?

Een vlakspoel toilet heeft een plateau in de pot, waardoor behoeftes eerst worden opgevangen voordat ze worden doorgespoeld. Bij een diepspoel toilet komen de behoeftes direct in het water terecht. Daarnaast heeft een vlakspoel een boller design en is een diepspoel compacter.

Waarom Vlakspoel toilet?

Een vlakspoel toilet wordt vaak gekozen bij medische aandoeningen. Doordat de behoeftes eerst worden opgevangen door een plateau, kun je deze beter controleren. Ook krijg je bij een vlakspoel toilet geen spetters op je billen.

Wat is diepspoel toilet?

Bij een diepspoel wc vallen de behoeftes direct in het water. Een diepspoel toilet is wat moderner en compacter. Zowel een wandcloset (hangend toilet) als een staand toilet kan diepspoel zijn.

Wat is een vlakspoel toilet?

Een vlakspoel toilet heeft een plateau in de pot, waardoor behoeftes eerst worden opgevangen voordat ze worden doorgespoeld. Een vlakspoel toilet heeft een boller design.

Yward Botma

Nog geen antwoord op je vraag? Neem contact op met Yward.

Bel 0172 754 053 Ga naar contact