Toilet renovatie kosten

Ben jij helemaal uitgekeken op het design van je huidige toiletruimte? Vraag dan een toilet renovatie aan bij Toilet Direct. In onze online configurator kun je jouw nieuwe wc ruimte helemaal naar eigen wens samenstellen. In slechts 2 dagen verbouwen wij je toilet tot een ruimte waar je weer blij van wordt. Nu horen we je denken: ‘Zo’n toilet renovatie, wat gaat dat mij eigenlijk kosten?’ Dát gaan we je stap voor stap vertellen.

Stel nu je toilet samen
Je hebt binnen 24 uur een prijsopgave!
Toilet renoveren
Stars

Klanten beoordelen ons gemiddeld met 4.9 / 5 sterren in Google.

Geberit logo

We zijn erkend Geberit installateur van Nederland.

200+ toilet renovaties

We hebben al meer dan 200 toiletten gerenoveerd.

Toilet renoveren

Kosten nieuw toilet inclusief montage

Is jouw huidige toiletruimte oud, niet meer van deze tijd of niet meer jouw stijl? Dan begrijpen we maar al te goed dat je graag een nieuw toilet wilt. De toiletruimte is immers wel een ruimte waar jij en je familie meerdere keren per dag komen. Dan kun je daar maar beter een ruimte van maken die er een beetje stijlvol en gezellig uitziet, toch? Gelukkig kent de renovatie van een nieuw toilet inclusief montage voor ons geen geheimen meer.

Je kunt bij ons een toilet basis renovatie aanvragen en een all-in renovatie.

Kosten wc opknappen

Wil je niet al te veel geld uitgeven aan het opknappen van je wc? Dan is een toilet basis renovatie super fijn om te doen. Bij een basis renovatie van je nieuwe toilet inclusief montage blijven de kosten laag. Is het dan wel professioneel? Jazeker! Al met een paar aanpassingen kunnen we je wc snel opknappen. In de basis toilet renovatie verbouwen we de vloer en wanden (tot 1.20 meter) en plaatsen we een nieuwe wc. De kosten van het opknappen van je wc ruimte bedragen € 3.250.

Toilet renoveren

Kosten toilet renovatie all-in

Wil je het nog wat groter aanpakken en, naast de vloer, wanden en een nieuw basis toilet, ook accessoires en een fontein laten plaatsen? Ga dan voor een toilet renovatie all-in. De kosten voor een complete wc renovatie bedragen zo’n € 3.600. Kies je voor nog meer opties? Dan betaal je wat meer. De volgende opties inclusief kosten zijn mogelijk:

 • Je toiletruimte stucen of tot het plafond tegelen (€ 450 – 600);
 • De leidingen weg laten werken (€ 125 – 200);
 • Het plafond laten verlagen en een led-spot plaatsen (€ 350 – 450);
 • Luxe producten, zoals matzwarte producten en luxere toiletten. De kosten verschillen per product.

In 3 stappen renoveren we jouw toilet

Zo werkt het
 • 01

  Stel jouw toilet samen

  In onze online configurator kun je jouw toilet direct samenstellen. Kies je stijl, indeling, afmetingen en accessoires, en vraag een offerte aan.

 • 02

  Afspraak bij jou thuis

  Maak een afspraak via WhatsApp, door ons te bellen of door een e-mail te sturen. Wij komen bij jou thuis met samples van de door jou gekozen materialen en accessoires. Ook meten we alles in.

 • 03

  Renovatie van je toilet

  Ben je helemaal tevreden met het ontwerp en de offerte? Dan hebben we maar 2 dagen nodig om je complete toilet te renoveren!

Toilet renovatie binnen 2 dagen

Wij installeren je nieuwe toilet compleet binnen 2 dagen. Op dag 1 slopen we je oude wc en bereiden we de plaatsing voor. Op dag 2 installeren we alles en werken we je nieuwe toilet tot in de puntjes af.

Misschien vraag je je af hoe we een toilet renovatie binnen 2 dagen voor elkaar kunnen krijgen. Nou, simpel: we prefabriceren je toiletruimte grotendeels in onze fabriek. Zo hoeven we ter plaatse veel minder te tegelen en timmeren. En het scheelt jou dagenlang werklui en chaos in je huis. Een win-win situatie, vind je niet?

6 toilet renovatie mogelijkheden

Bij een toilet renovatie van Toilet Direct kun je kiezen uit verschillende opties om het design van jouw nieuwe toilet naar eigen wensen in te richten. We vertellen hieronder welke 6 mogelijkheden je hebt en wat de kosten daarvan zijn.

1 Tegels

Als eerste heb je de keuze om voor je toilet renovatie te kiezen hoe je de tegels wilt hebben rond je nieuwe wc. Standaard zijn de wanden tot 1.20 meter betegeld. Ook de vloer en achterwanden zijn betegeld. Wil je betegeling tot het plafond? Dan kost dat tussen de € 450 en € 600. Ook als je specifieke tegels in je toilet renovatie wilt, bijvoorbeeld tegels die overeenkomen met de tegels elders in het huis, worden de kosten hoger.

2 Stucwerk

Wil je geen betegeling tot het plafond in je nieuwe toilet, maar liever stucwerk boven de betegeling van de wanden? Dan kost dat tussen de € 450 en € 600 extra. Dit komt overeen met de kosten voor het betegelen tot het plafond.

3 Leidingen wegwerken

Wil je een toilet verbouwen met een oude wc en openliggende leidingen? Dan kunnen we de leidingen wegwerken. Hier gaat uiteraard extra tijd inzitten, waardoor je hier zo’n € 125 tot € 200 extra voor betaalt. De leidingen worden dan in de muur gefreesd of er wordt een koof omheen gebouwd.

4 Plafond verlagen

Wil je het plafond van jouw nieuwe toilet verlagen? Dan kost dat € 350 tot € 450 extra. Het verlaagde plafond wordt voorzien van één led-spot met schakelaar. Je kunt ook kiezen voor een led-spot met sensor besturing. In dat geval betaal je nog eens € 40 extra.

5 Type wc’s

Je hebt de keuze uit verschillende nieuwe toiletten. De Geberit 280, het basis toilet, zit natuurlijk bij de prijs van een toilet renovatie in. Maar wil je graag een andere nieuwe wc? Dan kan de prijs snel oplopen. Zo is de meerprijs van een nieuwe Geberit iCon wc € 200. Dit komt door de luxere uitstraling en de fijnere afwerking. Een Catalano Sfera kost al snel € 650 extra. Dit komt doordat deze nieuwe wc mat zwart is. Wil je liever een douche toilet, ook wel Japans toilet genoemd? Deze toiletten beginnen vanaf een prijs van € 2.000.

6 Extra opties

Ben je een liefhebber van de kleur matzwart en wil je deze kleur graag toevoegen aan je toilet renovatie? Dan gaat je dat helaas wat meer kosten dan materialen als chroom en rvs. Dit komt doordat zwarte accessoires minder vaak voorkomen. Zo is de meerprijs voor een zwarte fontein in je nieuwe toilet € 100.

Voorbeeld wc’s met budgetten

Het is natuurlijk lastig in te schatten om aan de hand van dit artikel te bedenken hoe je nieuwe wc eruit komt te zien. Daarom hebben we hieronder een aantal voorbeelden toegevoegd van wc’s met bijbehorende prijzen.

Toilet renovatie Rotterdam
Toilet renovatie kosten: circa € 4.500
Toilet renovatie Nieuw-Vennep
Toilet renovatie kosten: circa € 4.750
Toilet renovatie Zaandam
Toilet renovatie kosten: circa € 5.000
Toilet renovatie - toilet zelf samenstellen

Stel jouw toilet online samen. Je weet binnen 24 uur wat het kost.

Stel nu je toilet samen

Veelgestelde vragen over het renoveren van je toilet en de kosten

Wat kost een toilet / wc renovatie gemiddeld?

Een basis toilet / wc renovatie bij Toilet Direct kost gemiddeld € 3.250. We plaatsen dan de vloer en wanden (tot 1.20m) en een basis wc. Wil je een all-in renovatie, dan kost dat gemiddeld € 3.600. Als extra krijg je dan een fontein en accessoires.

Hoe lang duurt een toilet / wc renovatie?

Een toilet / wc renovatie bij Toilet Direct duurt slechts 2 dagen. Op dag 1 slopen we je oude wc en bereiden we de plaatsing voor. Op dag 2 installeren we alles en werken we je nieuwe toilet tot in de puntjes af.

Yward Botma

Nog geen antwoord op je vraag? Neem contact op met Yward.

Bel 0172 754 053 Ga naar contact