Tips & trends

Ontdek de voordelen van een inbouwreservoir

10 januari 2024
Inbouwreservoir

Wil je een hangend toilet (wandcloset) in je toiletruimte, dan heb je een inbouwreservoir nodig. Dit zorgt ervoor dat de afvoer, het waterreservoir en de leidingen netjes achter de muur zijn weggewerkt. Een inbouwreservoir wordt ‘onzichtbaar’ achter het tegelwerk geplaatst, waardoor je alleen het toilet en het bedieningspaneel nog ziet zitten. Het inbouwreservoir is daardoor ruimtebesparend en het zorgt voor een strakke ruimte die je makkelijk kan schoonmaken. Ontdek ons aanbod inbouwreservoirs en wandclosets.

Soorten inbouwreservoirs

Er zijn een aantal soorten inbouwreservoirs. Er kunnen bijvoorbeeld verschillen zitten in diepte en hoogte. Een ruimtebesparend inbouwreservoir dat extra ondiep is kan handig zijn als je weinig plek hebt. Een extra laag inbouwreservoir is handig als je het toilet onder een raam gaat plaatsen. Hoeft jouw inbouwreservoir niet ruimtebesparend en niet extra laag te zijn? Dan kun je een ‘normaal’ inbouwreservoir kiezen. Deze zijn veelvuldig verkrijgbaar. Het beste is om een reservoir te kopen van een goed en bekend merk. Denk hierbij aan een inbouwreservoir van Geberit, Villeroy & Boch, GROHE of Wisa. Deze merken zijn betrouwbaar en geven je goede garanties.

Geberit inbouwreservoir UP320

Geberit inbouwreservoir

Toilet Direct maakt gebruik van het Geberit inbouwreservoir UP320. Dit is een erg populair model, aangezien deze aansluit op vrijwel alle toiletten. Zelfs voor het installeren van douche wc’s van Geberit is dit frame perfect. Zo ook op onze Geberit 280, Geberit iCon en Catalano Sfera wc’s. Daarnaast is hij betrouwbaar en eenvoudig te installeren. Het blauwe stalen frame heeft zelf stabiliserende poten en wordt door middel van schroeven aan de wand en vloer vastgezet. Het Geberit UP320 inbouwreservoir heeft slechts vier bevestigingspunten. Deze punten bieden optimale stabiliteit en zijn in hoogte verstelbaar. Zo zet je het reservoir eenvoudig waterpas.

Waterbesparend Geberit inbouwreservoir

Het Geberit inbouwreservoir UP320 is waterbesparend. Dit komt doordat het reservoir is ontwikkeld met twee spoelfuncties. Dit is te zien aan de grote knop en de kleine knop op het bedieningspaneel. De grote knop is voor een grote spoeling, waarbij het hele inbouwreservoir geleegd wordt. De kleine knop is voor een kleine spoeling. Hier wordt veel water mee bespaard doordat maar een gedeelte van het reservoir wordt geleegd.

Inbouwreservoir dat geurtjes voorkomt

Bij het Geberit inbouwreservoir UP320 is DuoFresh een optie. Geberit DuoFresh voert nare luchtjes direct af vanuit de toiletpot. Dit gebeurt door middel van een koolstoffilter waarin de lucht wordt gereinigd. Deze gereinigde lucht wordt terug de toiletruimte ingeblazen via de bedieningsplaat.

Een andere mogelijkheid bij het Geberit inbouwreservoir UP320 is het plaatsen van een geïntegreerde toiletblokjeshouder. Met een toiletblokjeshouder geniet je van een extra fris en hygiënisch toilet dankzij de blauwe frisse spoeling. Je klikt eenvoudig het bedieningspaneel naar voren. In de schacht plaats je een toiletblokje. Bij elke spoeling lost het blokje langzaam op voor een schoon en fris wandcloset. 

Nieuw inbouwreservoir? Toilet Direct!

Inbouwreservoir

Wil je een nieuw inbouwreservoir inclusief wandcloset en bedieningspaneel? Stel dan jouw toilet samen in onze online configurator! Zo kun je zelf kiezen hoe jouw toilet eruit komt te zien. Het installatiewerk? Daar hoef je je niet druk om te maken. In maximaal 2 dagen installeren wij jouw nieuwe toilet bij jou thuis. Op dag 1 demonteren we je oude toilet. Op dag 2 installeren we jouw nieuwe toilet en werken we alles tot in de puntjes af. Jouw nieuwe toilet is nu helemaal klaar om gebruikt te worden!

Wil jij een nieuw inbouwreservoir hebben inclusief een nieuwe wc met bedieningspaneel? Toilet Direct kan je helpen! Neem contact met ons op voor meer informatie.

Toilet renovatie - toilet zelf samenstellen

Stel jouw toilet online samen. Je weet binnen 24 uur wat het kost.

Stel nu je toilet samen

Veelgestelde vragen

Waar moet je op letten bij een inbouwreservoir?

Er zijn een aantal soorten inbouwreservoirs. Er kunnen bijvoorbeeld verschillen zitten in diepte en hoogte. Denk aan een ruimtebesparend inbouwreservoir voor kleine ruimtes of een extra laag inbouwreservoir voor lage ruimtes.

Wat is een inbouw reservoir?

Wil je een wandcloset in je toiletruimte, dan heb je een inbouwreservoir nodig om door te trekken. Dit zorgt ervoor dat de afvoer, het waterreservoir en de leidingen achter de muur zijn weggewerkt. Hierdoor zie je alleen het toilet en het bedieningspaneel nog zitten.

Wat zijn de beste inbouwreservoirs?

Het beste is om een reservoir te kopen van een goed en bekend merk. Denk hierbij aan een inbouwreservoir van Geberit, Villeroy & Boch, GROHE of Wisa. Deze merken zijn betrouwbaar en geven je goede garanties.

Hoe lang gaat een inbouwreservoir mee?

Een inbouwreservoir gaat erg lang mee. Bij de grote en bekende merken zit er vaak jarenlange garantie op van wel 30 jaar. Hoe langer de garantie, hoe langer een inbouwreservoir over het algemeen meegaat.

Hoe moet ik een inbouwreservoir plaatsen?

Het Geberit UP320 inbouwreservoir is betrouwbaar en eenvoudig te installeren. Het blauwe stalen frame heeft zelf stabiliserende poten en wordt door middel van schroeven aan de wand en vloer vastgezet. Het inbouwreservoir is in hoogte verstelbaar en kun je makkelijk waterpas zetten.

Waar kan ik het inbouwreservoir UP320 kopen?

Wil je het Geberit inbouwreservoir UP320 inclusief wandcloset en bedieningspaneel? Stel dan jouw toilet samen in onze online configurator! Het installatiewerk doen wij. In maximaal 2 dagen installeren we jouw nieuwe toilet bij jou thuis.

Yward Botma

Nog geen antwoord op je vraag? Neem contact op met Yward.

Bel 0172 754 053 Ga naar contact