• Team Toilet Direct

Wat is duurzaam bouwen?

Toilet Direct is een onderdeel van Crea Design Duurzaam Bouwen. Maar wat is nu eigenlijk duurzaam bouwen? Daar is op veel verschillende manieren invulling aan te geven. Duurzaam is namelijk een heel ruim begrip. Bij duurzaamheid denken veel mensen direct aan energiezuinig werken of met schone energie. Duurzaamheid zit echter in veel meer componenten van een bedrijf of product.


Vanuit onze filosofie gaat het om elk onderdeel in de keten. Hoe wordt het gemaakt, waarvan wordt het gemaakt en kunnen we het op een duurzame manier maken en toepassen. Bij renovaties van sanitair kijken we dus naar onze leveranciers: hoe werken zij en welke materialen gebruiken zij? We kijken naar onszelf: kunnen we ons kilometers in de auto besparen door zaken te digitaliseren? Kunnen we de materialen die we gebruiken zo goed mogelijk benutten en kunnen ze waar mogelijk hergebruikt worden in een later stadium?


Heel zichtbaar in ons proces is het offerte aanvraag traject waarbij we via een configurator snel tot een offerte inclusief design kunnen komen. Dit bespaart een rit en onze klanten kiezen zelf het moment en hoeven niet op ons te wachten. Wij produceren in onze loods waardoor we minder materiaalverlies kunnen realiseren. Minder zichtbaar is de keuze van onze leveranciers. We gaan altijd voor kwaliteit maar als we kunnen kiezen voor een duurzame leverancier zullen we dat altijd doen. Een mooi voorbeeld is de tegelleverancier Koninklijke Mosa (uit Maastricht) die op hun tegels het zogenaamde "cradle-to-cradle certificaat" hebben. Wij geloven namelijk dat het echt anders kan!


69 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven