• Team Toilet Direct

Trends & inspiratie

Vorige week bezocht het team van Toilet Direct de grootste beurs voor de installatiebranche in de Jaarbeurs in Utrecht. Uiteraard ging onze interesse uit naar de nieuwste trends in duurzaam (ver-)bouwen in sanitair. Hierbij kijken we naar materiaalgebruik, de mogelijkheden tot hergebruik en de belasting tijdens het installeren en bij gebruik.


De verduurzaming zet ook in het sanitair onverminderd voort. Gebruik van herbruikbare materialen, denk hierbij aan de zgn "metal stud", waarbij met metalen frames wordt gewerkt die weer kunnen worden hergebruikt. Ook was er ruim aandacht voor warmteterugwinning. Het is immers zonde dat douchewater met een temperatuur van meer dan 35 graden de afvoer in verdwijnt terwijl dit water ook de koudwaterleiding kan verwarmen!


Naast de traditionele chromen kranen zien we steeds meer kranen in de kleuren goldlook, messing en zwart. Heel erg mooi allemaal maar hierbij wordt wel de aanschaf van een waterontharder aangeraden om ongewenste kalkaanslag te voorkomen. Uiteraard kunnen wij deze waterontharders leveren vanuit ons netwerk van leveranciers. Ook kunnen we hierin adviseren, er zijn namelijk vele soorten en methodes.


Toilet trends 2020
Stijlvol toilet in moderne uitvoering

Tot slot natuurlijk nog over de nieuwste trend in toiletten: een geïntegreerde douche in de wc inclusief föhn. Al dan niet inclusief afzuiging in de toiletpot zelf of zoals Geberit zelf zegt: "Stank hoeft niet te stinken!". Per gebruiker kan de werking van de toiletdouche en de föhn worden ingesteld. Deze high tech toiletten zijn door ons te leveren en te installeren! Zo creëren wij op eenvoudige wijze een modern design toilet.

243 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven