Tips & trends

7 tips om een kleine wc ruimte in te richten

24 augustus 2022
Toilet renovatie Rotterdam

Heb je een toiletruimte die nog niet eens 95 cm diep is? Dan kan dat behoorlijk frustrerend zijn. Naast de toiletpot kun je niet veel dingen kwijt. En hoe krijg je zo’n kleine wc ruimte toch sfeervol? Gelukkig zijn er genoeg tips en ideeën voor het inrichten van een kleine wc ruimte. 

7 tips voor het inrichten van een kleine wc

Het inrichten van een kleine wc ruimte kan lastig zijn. Wij hebben 7 tips op een rij gezet om zoveel mogelijk uit die kleine ruimte te halen. 

1 Maak de wc ruimte optisch groter

De basis van iedere wc ruimte is de tegels. Ze kunnen een ruimte groter of kleiner laten lijken. En als je een kleine wc ruimte hebt, dan wil je natuurlijk dat de tegels jouw ruimte groter laten ogen. Hier zijn simpele trucjes voor. Grote tegels laten de ruimte bijvoorbeeld groter lijken. Dit komt doordat er bij grote tegels minder lijnen en voegen nodig zijn. Verschillende vloer- en wandtegels gebruiken zorgt ook voor een groter optisch effect. Dit komt doordat je zo meer contrast creëert. Als je de tegels liggend plaatst, lijkt de ruimte breder. En als je de tegels in de lengte plaatst, wordt de hoogte van de ruimte juist geaccentueerd. 

2 Werk met lichte kleuren

Heb jij een (erg) kleine toiletruimte? Zorg dan dat je met hele lichte kleuren werkt. Door lichte kleuren te gebruiken, oogt de toiletruimte groter en ruimtelijker. Dit geldt ook voor de tegels bij punt 1. Lichte tegels maken de wc ruimte optisch groter. Vooral glanzende, lichte tegels zorgen er door de weerkaatsing voor dat de ruimte groter lijkt. 

Met lichte kleuren bedoelen we niet alleen wit; aardekleuren komen in een kleine wc ook heel goed tot hun recht. Een goede toilet stijl die je zou kunnen aanhouden, is de Scandinavische stijl. Deze stijl maakt veel gebruik van witte kleuren en aardetinten.

3 Neem een compact toilet 

Wist je dat er speciale compacte wc’s bestaan die een paar centimeter kleiner zijn dan een normale wc? Dit lijkt misschien niet veel, maar het kan een groot verschil maken in een al kleine toiletruimte. Zo kun je bij Toilet Direct de Geberit Renova Compact wc kiezen. Dit is een speciale wc voor kleine ruimtes. De wc is korter en kleiner, en heeft een smaller inbouwframe (UP720). Zo bespaar je tot wel 11 cm beenruimte in jouw kleine wc ruimte.

4 Voeg de juiste accessoires toe

Hang je de muur helemaal vol met accessoires, dan gaat de ruimte kleiner en drukker ogen. Daarom is het belangrijk dat je zo weinig mogelijk accessoires in de wc ruimte plaatst. Beperk het aantal accessoires en zorg dat alleen de belangrijkste accessoires aanwezig zijn, zoals een toiletrolhouder, een geurtje of een mandje met wc-rollen of andere toiletbenodigdheden. Wil je iets op de wanden? Dan kan een spiegel uitkomst bieden. Door de weerkaatsing van het licht wordt de wc ruimte optisch groter.

5 Creëer slimme opbergruimte

Waarschijnlijk gaat een wastafel of kast niet passen in een kleine toiletruimte. Wat je wel kan doen om meer opbergruimte te creëren, is zwevende planken ophangen of een nis in de wandtegels maken. Hierdoor creëer je slimme opbergruimte voor bijvoorbeeld toiletrollen, schoonmaakmiddelen, lijstjes, planten of toiletparfum. 

6 Houd de vloer leeg

Een volle vloer maakt een kleine wc ruimte nóg kleiner. Daarnaast is het erg hinderlijk. Zorg daarom dat je niet te veel op de grond plaatst. In plaats van de toiletborstel en de reserve toiletrolhouder op de grond te zetten, kun je deze ook ophangen. Hierdoor creëer je een ruimtelijker beeld. En het is handiger tijdens het schoonmaken van de vloer.

7 Hang verlichting op

Als laatste is verlichting erg belangrijk in kleine wc ruimtes. Mocht je geen raam in je wc ruimte hebben, hang dan een mooie lamp aan de muur of het plafond. Je kunt ook een spiegel met ingebouwde verlichting ophangen. Een spiegel zorgt al voor een optisch grotere ruimte, maar de combinatie met de verlichting zorgt tevens voor sfeer (en uiteraard meer licht).

Voorbeelden van inrichting klein toilet

Toilet renovatie Zaandam
Luxe toilet renovatie in Zaandam
Toilet renovatie Waddinxveen
Marmeren toilet renovatie in Waddinxveen
Toilet renovatie Rotterdam
Moderne toilet renovatie in Rotterdam
Toilet renovatie Haarlem
Vrolijke toilet renovatie in Haarlem
Toilet renovatie Nieuw-Vennep
Sfeervolle toilet renovatie in Nieuw-Vennep
Toilet renovatie - toilet zelf samenstellen

Stel jouw toilet online samen. Je weet binnen 24 uur wat het kost.

Stel nu je toilet samen

Veelgestelde vragen over het inrichten van een kleine wc ruimte

Hoe een klein toilet inrichten?

Je kan een klein toilet op 7 manieren inrichten: gebruik verschillende tegels om het optisch groter te maken, werk alleen met lichte kleuren, neem een compact toilet, maak weinig gebruik van accessoires, creëer slimme opbergruimte, houd de vloer leeg en hang verlichting op.

Welke wc past het best in een klein toilet?

De beste wc voor een klein toilet is de Geberit Renova Compact wc. Dit is een kortere en kleinere wc speciaal voor kleine ruimtes. Het toilet heeft een smaller inbouwframe (UP720). Zo bespaart Toilet Direct 11% ruimte in jouw kleine wc ruimte. Qua comfort merk je geen verschil!

Yward Botma

Nog geen antwoord op je vraag? Neem contact op met Yward.

Bel 0172 754 053 Ga naar contact