Tips & trends

Japans toilet: ontdek de hygiëne en het comfort

3 juli 2024

Een Japans toilet krijgt in Nederland steeds meer bekendheid. Deze luxe toiletten worden ook wel douche wc’s of bidet wc’s genoemd en reinigen de intieme zones na een toiletbezoek. Je hebt geen toiletpapier meer nodig; in plaats daarvan heeft een Japans toilet een aparte warmwaterstraal. En dat is nog maar één voorbeeld van alle hightech snufjes die een Japanse wc bezit. Ontdek de kenmerken en voordelen van een Japans toilet.

Wat is een Japans toilet?

Een Japans toilet is een combinatie van een normaal toilet en een bidet. Japanse wc’s staan wereldwijd bekend om hun geavanceerde technologie en comfort. Deze luxe toiletten, in het Nederlands aangeduid als douche wc’s, hebben diverse functies die gericht zijn op hygiëne, comfort en gemak. Functies zoals een verwarmde wc-bril, een instelbare douchearm, een warmteluchtföhn en een geurzuivering zijn inbegrepen in diverse Japanse toiletten. Ontdek alle voordelen van een Japanse wc.

Voordelen Japanse wc

Een Japans toilet heeft een aantal voordelen ten opzichte van een normaal toilet. Een Japanse wc is namelijk hygiënischer, comfortabeler en makkelijker schoon te maken. Wij hebben diverse Japanse toiletten van Geberit in ons assortiment. 

Hygiënisch

Wist je dat alleen toiletpapier of vochtige doekjes niet voldoende zijn om bacteriën in de intieme zones te verwijderen? Water doet dit wel. Daarom is hygiëne de voornaamste redenen om een Japans toilet te kopen. Daarnaast reinigt het Japanse wc zichzelf grondig door de TurboFlush-spoeltechnologie en zit de douchearm in het keramiek geïntegreerd.

Meer comfort

Het Japans toilet heeft een warmwaterstraal met meerdere standen. Dit maakt een toiletbezoek toch een stuk comfortabeler. Ook kun je alles zelf naar wens instellen met de afstandsbediening en hebben de wc-bril en wc-deksel een SoftClose functie. En: op een aantal Japanse toiletten, zoals op de Mera en Tuma, zit een verwarmde wc-zitting. Wel zo aangenaam!

Makkelijker schoon te maken

Onze Japanse toiletten zijn erg makkelijk schoon te maken. Dit komt doordat hoeken en spoelranden volledig ontbreken. Ook kun je de wc-bril en wc-deksel makkelijk verwijderen om ze beter schoon te maken.

Aanbod van Geberit Japanse toiletten

Geberit AquaClean Alba douche wc

Toilet Direct heeft alle Geberit AquaClean Japanse toiletten in het assortiment: de Mera Comfort, Mera Classic, Sela, Tuma Comfort en Alba. Ontdek ze allemaal.

Geberit AquaClean Alba

De nieuwste Geberit AquaClean Alba is het instapmodel onder de Japanse toiletten. Het heeft een aantrekkelijk design en beschikt over verschillende handige functies, zoals een oscillerende douche, WhirlSpray douchetechnologie, een SoftClose functie en meer.

Geberit AquaClean Sela

De Geberit AquaClean Sela is er voor de echte designliefhebbers. Deze Japanse wc is elegant, hoogwaardig en voorzien van diverse comfortfuncties, zoals oriëntatielicht, vijf instelbare waterstraal sterktes, een ladydouche en nog veel meer.

Geberit AquaClean Mera 

De Geberit AquaClean Mera is het topmodel onder de Japanse toiletten. Deze Japanse wc mist geen enkele functie en is het best verkochte model in Europa. De Mera bestaat uit de classic-versie en de comfort-versie. De comfort-versie heeft meer opties, zoals oriëntatielicht, verwarmde wc-zitting en automatische bediening van de wc-deksel.

Geberit AquaClean Tuma Comfort

De Geberit AquaClean Tuma Comfort is een compacte allround Japanse wc met de belangrijkste functies, zoals WhirlSpray douchetechnologie, instelbare stand van de douchearm, instelbare watertemperatuur via app, geurzuivering, een ladydouche en meer. 

Douche wc

Kenmerken Japans toilet

Alle vier de Geberit toiletten hebben diverse kenmerken. De ene Japanse wc heeft wat meer kenmerken dan de andere, waardoor de prijs ook hoger ligt. De meest bekende kenmerken staan hieronder.

  • Alle Geberit Japanse toiletten zijn uitgerust met de WhirlSpray douchetechnologie: een pulserende en oscillerende douchestraal met duizenden luchtbellen. Dit zorgt voor een zachte straal, optimale reiniging en laag waterverbruik.
  • Japanse wc’s hebben een geurafzuiging die automatisch start wanneer je gaat zitten. Dit houdt de toiletruimte fris. De Geberit Sela en Alba kunnen deze functie combineren met de Geberit DuoFresh.
  • De ladydouche heeft een zachte douchestraal voor de intieme zone van vrouwen en is geïntegreerd in de douchearm van de Japanse toiletten. De Alba heeft geen ladydouche.
  • Alle Geberit Japanse wc’s hebben een energiebespaarmodus die in ruststand vrijwel geen elektriciteit verbruikt.
  • Alle Japanse toiletten geven zelf aan wanneer het ontkalkingsprogramma nodig is via een ledlampje. Giet het ontkalkingsmiddel in de daarvoor bestemde opening en start het programma. De app biedt stapsgewijze instructies.
  • Na reiniging biedt de warmteluchtföhn op de Mera en Tuma wc’s een zachte droging met vijf instelbare temperatuurniveaus.
  • De wc-zittingen van de Mera en Tuma wc’s hebben geïntegreerde verwarming en ergonomische, hoogwaardige duroplast zittingen.

Wat is de prijs van een Japans toilet?

Een Japans toilet is uiteraard duurder dan een normaal toilet door alle verschillende functies. Toch ben je niet veel duurder uit als je een Japans instapmodel koopt. De Geberit AquaClean Alba is namelijk maar € 1.250 bij Toilet Direct. Dit is maar een kleine meerprijs ten opzichte van een normale Geberit wc. Koop je een Japans toilet van Geberit met meer opties, dan betaal je al snel meer dan € 4.000.

Japans toilet kopen bij Toilet Direct

Wil je jouw huidige toilet vervangen door een Japanse wc? Stel jouw nieuwe toilet geheel naar eigen wens samen in onze online configurator! Kies ‘Japans douche toilet’ en begin vervolgens met het inrichten van jouw toilet. Binnen 2 dagen slopen we je oude wc en renoveren we jouw nieuwe toilet.

Heb je eerst nog wat vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen je graag!

Toilet renovatie - toilet zelf samenstellen

Stel jouw toilet online samen. Je weet binnen 24 uur wat het kost.

Stel nu je toilet samen

Veelgestelde vragen over onze toilet renovaties

Wat is een Japans toilet?

Een Japans toilet is een combinatie van een toilet en bidet. Een Japanse wc reinigt het onderlichaam met water na een toiletbezoek. Het water dat uit het toilet komt is warm en geeft een zachte reiniging, waardoor het een heerlijk fris gevoel geeft.

Hoe werkt een Japans toilet?

Voor het gebruik wordt de douchekop met water gespoeld. Met één druk op de knop komt de douchearm tevoorschijn die je onderkant reinigt. De intensiteit en positie van de douchestraal en de watertemperatuur stel je naar wensen in. Na gebruik worden de douchearm- en kop gereinigd met water.

Hoe werkt een Japans wc?

Voor het gebruik wordt de douchekop met water gespoeld. Met één druk op de knop komt de douchearm tevoorschijn die je onderkant reinigt. De intensiteit en positie van de douchestraal en de watertemperatuur stel je naar wensen in. Na gebruik worden de douchearm- en kop gereinigd met water.

Hoeveel kost een Japans toilet?

Het nieuwste instapmodel onder de Japanse toiletten, de Geberit AquaClean Alba, is maar € 1.250 bij Toilet Direct. Dit is maar een kleine meerprijs ten opzichte van een standaard Geberit wc. Ga je voor een Japans toilet met meer opties, dan kan de prijs oplopen tot in de € 4.000.

Wat kost een Japans toilet?

Het nieuwste instapmodel onder de Japanse toiletten, de Geberit AquaClean Alba, is maar € 1.250 bij Toilet Direct. Dit is maar een kleine meerprijs ten opzichte van een standaard wc. Ga je voor een Japans toilet met meer opties, dan kan de prijs oplopen tot in de € 4.000.

Yward Botma

Nog geen antwoord op je vraag? Neem contact op met Yward.

Bel 0172 754 053 Ga naar contact