Tips & trends

Bidet wc: waarom je er eentje wil hebben

29 juli 2022
Douche of bidet wc

Meerdere keren per dag ga je naar het toilet, waarvan er vaak wel één keer een grote boodschap is. Het afvegen van je onderkant hoort ook bij naar het toilet gaan. Het kan zijn dat je je hierna nog steeds niet zo fris voelt. Dat is met een bidet wc (of: douche wc) verleden tijd. Dit speciale toilet zorgt ervoor dat je onderkant hygiënisch met warm water wordt gereinigd.

Wat is een bidet wc?

Een bidet wc is een speciale wc. De naam geeft het al een beetje weg: een bidet wc is een toiletpot met bidet in één. Dit bidet toilet staat bekend om het feit dat je geen wc papier meer nodig hebt: het is namelijk een wc met sproeier. Je onderkant wordt na elk toiletbezoek gereinigd met water. Dit geeft niet alleen een schoon en fris gevoel, maar bacteriën hebben zo geen kans om achter te blijven. Het is dus ook erg hygiënisch.

Geschiedenis van de bidet wc

In Noord-Europa was het voorheen niet heel normaal om je onderkant te wassen met water na een toiletbezoek. Maar in andere delen van de wereld, zoals Azië en Zuid-Europa, is dit wel heel normaal. Hier zie je ook veel bidets, omdat zij vinden dat het afvegen van de onderkant met alleen wc papier onhygiënisch is. Deze opvatting is nu ook overgewaaid richting Nederland. Sinds de laatste jaren is de bidet wc steeds bekender geworden in Nederlandse huishoudens. Dit komt mede door het comfort van het toilet met bidet. Een bidet toilet is hygiënisch, handzaam en het kan ook in kleine ruimtes geplaatst worden. 

Bidet wc van Geberit

Ga je voor een bidet wc van Toilet Direct? Dan krijg je het Geberit AquaClean bidet toilet. Dit komt omdat wij erkend Geberit partner zijn. De bidet wc van Geberit is wit en gemaakt van keramiek. Duurzaamheid, kwaliteit en innovatie zijn de belangrijkste aspecten van een Geberit wc met bidet. Een Geberit bidet wc is hygiënisch en makkelijk schoon te houden. Daarnaast zijn er nog veel meer redenen om te kiezen voor een wc met sproeier. 

Waarom een bidet wc?

Een groot voordeel van een bidet wc is natuurlijk de waterstraal die zorgt voor een fris en hygiënisch gevoel. Maar er zijn nog meer redenen waarom je een bidet wc wil kopen:

  • Een bidet toilet bespaart kosten van wc papier. In een gezin van vier personen bespaar je maar liefst € 218 per jaar.
  • De bidet wc kun je bedienen met een meegeleverde afstandsbediening. Denk aan de watertemperatuur en de intensiteit van de waterstraal.
  • De bidet wc heeft een verwarmde zitting, wat voor extra comfort zorgt.
  • Door de geurafzuiging die zit ingebouwd in het bidet toilet, blijft de wc fris ruiken. 
  • Het toilet met bidet heeft ingebouwde led-verlichting met zeven kleuren en vijf helderheidsniveaus. Dit is erg handig als je bijvoorbeeld ‘s nachts naar de wc moet. Je hebt dan toch oriëntatie zonder dat je de verlichting in de toiletruimte volledig moet aandoen. 
  • De wc met bidet van Geberit heeft een föhn met vijf instelbare temperatuurniveaus. Na de waterstraal hoef je dus niet bang te zijn dat je nat je ondergoed weer aan moet doen.
  • Als laatste heeft de toiletpot met bidet een naderingssensor. Functies zoals de verwarmde wc-­zitting en het led-verlichting worden automatisch gestart.

Hoe gebruik je een bidet wc?

Een bidet wc van Geberit is heel eenvoudig te gebruiken. Je kunt de handelingen onderverdelen in drie stappen: 

  • Voor en na het gebruik wordt de douchekop, dat geïntegreerd zit in het keramiek, met schoon water gespoeld. Zo is hij altijd schoon. 
  • Als het tijd is om je onderkant te reinigen, komt met één druk op de knop de douchearm tevoorschijn. Deze zit verborgen in het keramiek. Je onderkant wordt dan gereinigd met een lichaamswarme douchestraal. De intensiteit van de douchestraal, de watertemperatuur en de positie van de douchestraal kun je naar wensen instellen. 
  • Na het reinigen van je onderkant worden de douchearm en de douchekop weer gereinigd met schoon water. Ook het keramiek van het bidet toilet wordt schoongespoeld.

Kosten installeren bidet wc

Wil je graag een Geberit bidet wc laten installeren? De kosten van de bidet wc zelf beginnen bij zo’n € 2.000. Wil je weten wat het kost om een bidet wc te installeren? Kijk op onze kosten pagina of neem contact met ons op. Wij kijken graag wat we voor je kunnen betekenen.

Toilet renovatie - toilet zelf samenstellen

Stel jouw toilet online samen. Je weet binnen 24 uur wat het kost.

Stel nu je toilet samen

Veelgestelde vragen over een bidet wc

Wat is een bidet wc?

Een bidet wc is een combinatie van een toilet en bidet. Een bidet wc reinigt de onderkant met water na een toiletbezoek. Het water uit het bidet toilet is lichaamswarm en geeft een zachte reiniging, waardoor het een heerlijk fris gevoel geeft.

Hoe werkt een bidet wc?

Voor en na het gebruik wordt de douchekop met water gespoeld. Met één druk op de knop komt de douchearm tevoorschijn die je onderkant reinigt. De intensiteit en positie van de douchestraal en de watertemperatuur stel je naar wensen in. Na gebruik worden de douchearm- en kop gereinigd met water.

Waarom een bidet wc?

Een bidet wc is hygiënisch doordat het de intieme zones schoon spoelt met water. Ook heeft een douche wc meer comfort dan een normale wc. Het is makkelijk schoon te maken door de ontbrekende randen en de verwijderbare douche wc bril en deksel. Ook voor kleine wc-ruimtes is een bidet wc geschikt.

Is een bidet handig?

Een bidet wc is erg handig in gebruik. Met één druk op de knop bedien je de intensiteit en positie van de douchestraal en de watertemperatuur. Daarnaast hoef je geen wc papier en reinigingsdoekjes meer te gebruiken. Je zit en het bidet toilet doet de rest.

Is een bidet hygiënisch?

Een Geberit bidet wc is hygiënisch doordat het reinigen met schoon water bacteriën laat verdwijnen. Ook is een bidet toilet spoelrand vrij. De douchearm is in het keramiek geïntegreerd, zodat het hygiënisch wordt beschermd. De wc-zitting en deksel kunnen makkelijk worden verwijderd ter reiniging.

Yward Botma

Nog geen antwoord op je vraag? Neem contact op met Yward.

Bel 0172 754 053 Ga naar contact